Samuel Cousins

Samuel Cousins ​​RA (9 Mayıs 1801'de Exeter'de - 7 Mayıs 1887'de Londra'da) bir İngiliz mezzotinter'ıydı .

Hayat

Kuzenler Exeter'de doğdu . 1855'te Kraliyet Akademisi'ne tam üye seçildi ve daha sonra emekli sanatçılara yıllık gelir sağlamak için 15.000 £ güven verdi. İngiliz gravür tarihinin en önemli isimlerinden biri, 1887'de Londra'da bekar olarak öldü ve Highgate Mezarlığı'nın batı tarafındaki bir aile mezarına (no.12697) gömüldü.

İşler

Cousins, çağdaşı Sir Thomas Lawrence'ın tercümanıydı. Samuel William Reynolds'a çıraklığı sırasında, ustasının kendi adına çıkardığı Sir Joshua Reynolds'un eserlerini gösteren üç yüz altmış küçük mezzotint'in en iyilerini oydu . Lady Acland ve Oğulları , Papa Pius VII ve Usta Lambton gibi Lawrence'ın sayısız transkriptlerinin en iyilerinde, oymacıların ayırt edici özellikleri, yüksek bir anahtardaki parlaklık ve etki gücü, benzer niteliklere tam olarak karşılık geldi. ressam.

1823 yılında gravür amacıyla çeliğin kullanılmaya başlanmasından sonra , Cousins ​​ve çağdaşları çelik üzerinde çalışmak zorunda kaldılar, çünkü daha önce mezotint plakalar için kullanılan yumuşak bakır, yöntemin ticari olarak rekabet etmesine olanak sağlamak için yeterli sayıda ince baskı vermedi. çok daha büyük baskıların elde edilebildiği çizgi gravürü. 18. yüzyıl bakır üzerindeki mezzotintleri diğerlerinden ayıran resim kalitesi, sonraki çalışmalarında eksikti, çünkü üzerine kazındıkları çeliğin sertliği, uygulama özgürlüğünü ve ton zenginliğini azalttı ve böylece kazıma işini hızlandırdı ve böylece kazıma işini hızlandırdı. Ayrıntıları kendinden öncekilerin yaptığı gibi kazımak yerine kazıyarak işliyor. Daha önce kullanılan bu karışık stileBakır üzerine Richard Earlom , Cousins, çelik üzerindeki çapakların bile yüksek talebi karşılamak için yeterince ince izlenimler vermediğini keşfettiğinde, karanlıkları güçlendirme eğiliminde olan ağır rulet ve sallanan alet dokuları ekledi. Reynolds ve Millais'den sonra yaptığı baskıların bu yöntemdeki etkisi mekanikti ve bu ressamların pitoresk tekniğiyle uyumsuzdu, ancak Cousins'ın eserleri için kazandığı olağanüstü popülerlik en azından canlı tuttu ve bir mezzotint gravür biçimi lehine oldu. tarihinin kritik aşamasıdır. Çizgi oymacısı Abraham Raimbach , Landseer'in Bolton Manastırı'ndan sonra Cousins'in baskısının (karma tarzda) 1837'deki görünümünden İngiltere'deki kendi sanatının düşüşünü tarihlendirdi . Bayan Peel gibi plakalar, Lawrence'tan sonra (1833'te yayınlandı); Bir Yaz Gecesi Rüyası , Landseer'den (1857); Serbest Bırakma Düzeni ve İlk Minuet , Millais'ten (1856 ve 1868); Çilek Kız ve Lavinia, Kontes Spencer , Reynolds'tan sonra; ve Hogarth'tan (1873-1877) sonra Miss Rich , Cousins'in karma yönteminin çeşitli aşamalarını temsil eder. Millais's Cherry Ripe ve Pomona'dan sonra tabaklarda son gelişimine ulaştı., 1881 ve 1882'de yayınlandı, bakır levhaları bir çelik filmle kaplamanın icadı, daha büyük baskılar elde etmelerini sağlamak için bakır üzerinde saf mezzotint'in yeniden canlanmasına yol açtı, bu da çelik levhayı ve onun beslediği karışık stili modası geçmiş hale getirdi. Cousins'in ince işçiliği, 1882'de Londra'da sergilenen orijinal kurşun kalem portrelerinde olduğu gibi baskılarında da belirgindi.

Galeri


Samuel Cousins , Artists at Home'dan JP Mayall tarafından, fotogravür, 1884'te yayınlandı, Department of Image Collections , National Gallery of Art Library, Washington, DC
 

42 yaşında Samuel Taylor Coleridge , Washington Allston'ın bir portresinden Samuel Cousins ​​tarafından gravür . Dijital olarak geri yüklendi.
 

Hizmetkarınızın Duyması İçin Lord Konuşun ( James Sant'tan sonra ), 1854

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gestalt Prensipleri

Herbert Bayer

Onlar Grubu