Gabriel Lekegian

Gabriel Lekegian, 1870'den 1890'a kadar Mısır ve Orta Doğu'da faaliyet gösteren Ermeni bir fotoğrafçıydı. Hayatı hakkında çok az şey biliniyor, ancak 19.yüzyılın sonunda bölgeyi belgeleyen binlerce görüntü ile önemli bir iş bıraktı.[1]

Biyografi

1880 civarında, Lekegian Konstantinopolis merkezli ve İtalyan gurbetçi sanatçı Salvatore valeri'nin (daha sonra Lekegian'ın kız kardeşi Maria ile evlenen) öğrencisi oldu. Suluboya ilk başta çalışan Lekegian, valeri ve Gerome'dan ödünç alınan oryantalist eğilimleri gösteren, öğretmeninin zarif detaylı tarzında bir dizi figüratif ve tür çalışması yaptı.

Kahire'ye taşındıktan sonra Ermeni ya da Yunan fotoğraf stüdyolarından birinde çıraklık yaptı. Kahire'nin Avrupa bölgesinin kalbinde Shepherd's Hotel'in karşısındaki stüdyosunu hızla kurduktan sonra Lekegian, kendisini ve çalışmalarını ağırlıklı olarak Fransız ya da Yunan rakiplerinden estetik olarak üstün olarak gösteren' sanatsal ' bir fotoğrafçı olarak konumlandırdı.

Lekegian Mısır kraliyet ailesi için tercih fotoğrafçı oldu, kime birçoğu, böyle Prenses Nazli olarak, onun tarafından çekilen onların portreleri vardı. Mısır'ın İngiliz ordusunun resmi fotoğrafçısı olarak görev yaptıktan sonra Lekegian'ın işi gerçekten gelişti. Bu, kitapları göstermek ve bölgedeki devasa hükümet kurma operasyonları hakkında benzersiz bir şekilde 'röportaj' çekimleri sağlamak için çok sayıda Komisyona yol açtı.

1920'lerin başından itibaren Lekegian'ın stüdyosu ağırlıklı olarak portreler üzerinde yoğunlaştı ve eski negatiflerinden kartpostal derlemeleri üretti. Muhtemelen işi kapattı ve kısa bir süre sonra emekli oldu.[2]

Koleksiyon

Lekegian'ın eserleri, Londra Victoria ve Albert Müzesi'nin kalıcı koleksiyonunun bir parçasıdır.[3]




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gestalt Prensipleri

Herbert Bayer

Onlar Grubu